četvrtak 10. decembar 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Nastavićemo blokadu pruge Beograd - Niš

POSLE RAZGOVORA SA MLAĐANOM DINKIĆEM RADNICI KOMBINATA „1. MAJ“ IZ LAPOVA PORUČUJU

Nastavićemo blokadu pruge Beograd - Niš

BEOGRAD - Radnici Građevinsko-industrijskog kombinata „1. maj“ iz Lapova nastaviće sa blokadom pruge Beograd - Niš jer jučerašnji pregovori sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem nisu urodili plodom.
Predsednik sindikata u „1. maju“ Novica Marković rekao je za Glas javnosti da to čak nisi bili pregovori, već razgovori i da Dinkić nije mogao ništa da obeća.

- On nije imao nikakvo rešenje, već je samo obećao da će posredovati kod drugih kako bi se ovaj problem rešio, odnosno kod predsednika Borisa Tadića. Mi ćemo nastaviti blokadu pruge i nećemo je napuštati sve dok naši zahtevi ne budu ispunjeni. Bar je dobro što nam kiša još uvek nije probila šatore - rekao nam je Marković. On naglašava da radnici traže isplatu 11 minimalnih neto plata sa porezima i doprinosima za penziono osiguranje, za šta bi bilo potrebno oko 78 miliona dinara.

Predsednik Upravnog odbora „Železnica Srbije“ Zoran Anđelković rekao da će ovo javno preduzeće vlasniku preduzeća „1. maj“ iz Lapova ispostaviti račune za svu materijalnu štetu nastalu blokadom pruge Beograd - Niš. Upravni odbor „Železnica Srbije“ je na jučerašnjoj sednici ocenio da su blokadom pruge Beograd - Niš, kod Lapova, na međunarodnom Koridoru 10, ugroženi nacionalni i ekonomski interesi države i zatražio od radnika „1. maja“ da prekinu blokadu.