četvrtak 10. decembar 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Direktori bez diplome

ZBOG NAVODNOG KRŠENJA ZAKONA O RADU POSLATA JE PRIJAVA PROTIV ČELNIKA „JAT ERVEJZA“

Direktori bez diplome

Prvi čovek „Jata“ Srđan Radovanović postavio je na mesto izvršnog direktora zaduženog za finansije Petra Damnjanovića, a na mesto direktora Direkcije za informacione i komunikacione tehnologije Aleksandra Dovijanića, obojicu sa srednjom stručnom spremom

BEOGRAD - Direktor „Jat ervejza“ Srđan Radovanović na mesto izvršnog direktora zaduženog za finansije postavio je Petra Damnjanovića, a na mesto direktora Direkcije za informacione i komunikacione tehnologije Aleksandra Dovijanića, obojicu sa srednjom stručnom spremom! Zbog, navodnog, kršenja Zakona o radu protiv čelnika „Jata“ poslata je prijava Republičkom inspektoratu rada, gde su nam potvrdili da su je dobili pre dva dana. Oni su nam rekli da će u što kraćem roku poslati inspektore na teren kako bi se utvrdilo činjenično stanje.

Policija juri falš diplomce

Kako Glas javnosti saznaje, MUP Srbije raspolaže sa podacima o velikom broju falsifikovanih i čudno stečenih diploma za zaposlene u mnogim javnim preduzećima, državnim organizacijama, institucijama... Neki od njih se nalaze na najvišim pozicijama u komorama i javnim preduzećima, a veliki je broj onih sa nižim direktorskim mestima i među šefovima sektora.

U prijavi koja je poslata piše još da Damnjanović ima srednju ekonomsku školu, a da je za navedeno mesto prema Pravilniku o radu i Pravilniku o sistematizaciji predviđen 7. stepen stručne spreme. Damnjanoviću je dodeljena plata u iznosu od 220.779 dinara, što je kako stoji u prijavi, u suprotnosti sa odlukom Vlade o platama u javnim preduzećima. Za Dovijanića se, sa druge strane, ne navodi koja je srednja škola u pitanju i kolika je plata.

Kako Glas javnosti saznaje, Damnjanović je bio tema i prethodne sednice Upravnog odbora, na kojoj su se pojedini članovi pobunili zbog postavljenja „srednjoškolca“ na direktorsko mesto. Oni su tada predložili da se ta tačka stavi van snage. Našlo se kompromisno rešenje da se stvar odloži dok se ne čuje stav direktora.

Do biografije Damnjanovića koji je predstavljen UO došao je i Glas javnosti. U delu koji se odnosi na obrazovanje stoji Fakultet organizacionih nauka, ali se ne navodi da li je završen, već da je „studirao uz rad“ od 1978. do 1986. godine. Zatim se ističe da je bio dobrovoljni vatrogasac, aktivan u Mladim istraživačima Srbije i na širenju rotari pokreta u zemlji“.

Damnjanović kaže za Glas da ne vidi ništa sporno u njegovom postavljenju i da je sve bilo transparentno.
- Postavljen sam na mesto člana izvršnog odbora direktora, a za to postoji uredna dokumentacija. I tu ne vidim nikakav problem. Ubeđen sam da je sve urađeno po propisima - kaže on. Na konkretno pitanje da li ima srednju stručnu spremu ili ne, Damnjanović je rekao:

- Ako me pitate da li imam diplomu fakulteta, moj odgovor je da nemam.
Kurir je pokušao da stupi u kontakt i sa Dovijanićem, ali kako su nam rekli nije bio u kabinetu.   

Ključne reči:

Komentari

Ništa čudno, negativna selekcija kadrova je uzrok svih problema u Srbiji! Dosta dugo "gori dolazi na mesto boljeg " i pravi haooos! Ko su oni? To su lojalni članovi partija i to su im jedine reference i "najvažnije". Pitanje njihove stručničnosti i sposobnosti da firmu u koju su "dovedeni" preporode za dobrobit zaposlenih i države se i ne postavlja - to nije bitno, bitno je da sprovode zadatke svog lidera, čija su produžena ruka, a narod i država su im poslednja rupa na svirali, "bitni" su im samo u predizbornoj kampanji, tada im se dodvoravaju i ulizuju....Prevara je na sceni, a nevinost je bez zaštite. Cccccccccc!

to nije nista cudno, gospodin generalni je na sastanak sa Boingom u kabinet minostra na strucan i strategijski bitan sastanak poslao sekretaricu , pa to je njegov stav o potrebnom znanju i o njegovoj aroganciji i ne kompetentnosti da bude Generalni bilo cega. Strasno je gde mi idemo, jer ovo jos nije dno dna i ako je pravac apsolutno taj

Kao stručnjak za kafu i kiselu vodu novi tranzit direktor je vrlo pozvan i stručan za rešavanje problema u nacionalnom avioprevozniku. Blago Jatovcima.