petak 10. avgust 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Pekari: Hleb na 54 dinara ili blokada puteva

Pekari: Hleb na 54 dinara ili blokada puteva

BEOGRAD - Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je danas da pekari neće odustati od zahteva za povećanje cene hleba na 54 dinara i najavio da će u suprotnom možda biti i nepopularnih mera, poput blokade saobraćajnica.

"Ukoliko bude potrebno, moraćemo da posegnemo i za nekim nepopularnim merama. Možda ćemo kao znak upozorenja organizovati blokadu saobraćajnica vozilima", rekao je Pralica u jutarnjem programu RTS-a.

On je istakao da je ovo već treća nedelja od kako su porasle cene pšenice i brašna, i dodao da poskupljenje hleba nalažu i drugi parametri.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić saopštio je juče da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500 ostaje na snazi, jer nema realnog osnova za njene izmene.

Prema toj uredbi, osnovna vrsta hleba "sava" neće poskupeti do daljnjeg i maksimalna cena vekne ostaće 44 dinara.

Komentari

Puteve i pruge blokiraju oni koji prave pragove za zeleznicke pruge. Proizvodjaci hleba imaju jos laksi zadatak. Ne treba da prave i sporucuju hleb i to je to. Posteno i korektno. Gradjani neka koriste puteve bez uznemiravanja i u slobodno vreme mese hleb, dok im ne dojadi i dok ne prihvate vecu cenu.