nedelja 10. april 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > NUNS i SPO osudili reči Titovog unuka

NUNS i SPO osudili reči Titovog unuka

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je izjavu lidera Komunističke partije Josipa Joške Broza da su partizani pobili malo ljudi posle Drugog svetskog rata, ocenjujući da ona predstavlja glorifikovanje zločina nad antikomunistima i drugim građanima.

U saopštenju, NUNS navodi da smatra da je tom izjavom Josip Joška Broz u emisiji "Problem" Studija B "na neprimeren način glorifikovao zločin počinjen nad antikomunistima i drugim građanima".

"NUNS poziva političare na odmerenost i odgovorno ponašanje u javnim nastupima, uvažavanje gledalaca, sabesednika i medija u kojima nastupaju, a posebno na poštovanje žrtava terora, bez obzira na ideološku orijentaciju", navedeno je u saopštenju.

To novinarsko udruženje je navelo da se svako društvo koje teži demokratiji mora suočiti sa zločinima i odrediti prema njima, ukazujući na to da će i Srbija morati isto da postupi u vezi sa zločinima četnika i partizana, kao i zločinima počinjenim tokom ratova na području bivše SFRJ 1990-ih.

Na izjavu unuka bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita - da su "malo ubili onih koje su trebali", reagovao je i Srpski pokret obnove (SPO), ocenjujući je kao govor mržnje i zla. SPO je upitao da li će se tim povodom oglasiti novinarska udruženja, "Helsinški i slični odbori", i državni tužilac.
"Iz televizijskog studija u centru Beograda, unuk vrhovnog komandanta velikog posleratnog zločina nad srpskim narodom, koji i danas živi u otetoj kući na Dedinju, sinoć je pucao ne samo na mrtve nego i na živu Srbiju", navedeno je u saopštenju SPO.

Komentari

Kaklav deda, takav unuk!!!!