sreda 10. mart 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Mrkonjić: Za "Jat" još ima interesenata

Mrkonjić: Za "Jat" još ima interesenata

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Srbije, Milutin Mrkonjić ocenio je da za privatizaciju "Jat ervejza" još ima "interesenata", među kojima je i "Turkiš erlajnz".
Prema njegovim rečima, predstavnici turske avio-kompanije "Turkiš erlajnza" prekjuče su bili u Beogradu na razgovorima, ali je ministar dodao da je rano za procene.

Mrkonjić je potvrdio da poslovni ljudi iz Srbije za koje su mediji pisali da žele "Jat" nisu zainteresovani za kupovinu te državne avio-kompanije.
Domaća avio-kompanija sa postojećom flotom, kako je rekao, može da izdrži još oko godinu dana.
Mrkonjić je istakao da do kraja ove godine "mora da se reši pitanje vezano za strateško partnerstvo ili privatizaciju 'Jat ervejza'".

- Do kraja godine moramo da nađemo neko rešenje. Ono što je sigurno, jeste da treba da imamo našu nacionalnu avio-kompaniju - rekao je Mrkonjić, u čijoj nadležnosti je i avio-saobraćaj.
Prema ranijem pisanju medija, ukupan minus "Jata", koji uključuje dugovanja i gubitak u poslovanju, jeste oko 180 miliona evra. Državna avio-kompanija ima i ugovor sa "Erbasom" o kupovini osam aviona za 580 miliona dolara, čija je revizija najavljena. "Jat" je do sada samo uplatio depozit od 23,5 miliona dolara.