petak 8. jul 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > SIEPA objavila poziv investitorima za podsticaje

SIEPA objavila poziv investitorima za podsticaje

BEOGRAD - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) objavila je danas konkurs za subvencije za otvaranje novih radnih mesta.

Kako se navodi u saopštenju te agencije (www.siepa.gov.rs), u zavisnosti od industrijskog sektora, delatnosti i mesta ulaganja, investitori mogu po radnom mestu da dobiju od 2.000 do 10.000 evra.

Rok za prijavljivanje je 9. septembar 2011. godine, a za podsticajna sredstva mogu se prijaviti kompanije koje se bave proizvodnjom ili uslugama namenjenim izvozu, kao i firme koje imaju strateške projekte u oblasti turizma. Kako se navodi, subvencije ne mogu dobiti investicioni projekte u poljoprivrednoj proizvodnji, trgovini, ugostiteljstvu, proizvodnji uglja i sintetičkih vlakana.

Novac iz Programa finansijske podrške investitorima koji se realizuje od 2006. godine, dat je za 171 investicioni projekat. Ti projekti zajedno donose 860 miliona evra investicija i skoro 28.000 novih radnih mesta, a za to je iz budžeta Srbije dato 120 miliona evra subvencija, navela je SIEPA.

Ključne reči: