četvrtak 7. maj 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Protest bez bacanja jaja

VLAST POPUSTILA POD PRITISKOM BORANA

Protest bez bacanja jaja

BOR - Više stotina zaposlenih u borskim javnim preduzećima juče je protestovalo zbog, kako su rekli, prekomernog trošenja opštinskih para za nastupe estradnih umetnika. Nezadovoljni radnici zahtevali su i smenu direktora lokalne TV. - Četiri i po miliona dinara za Joksimovićev koncert je bahato i nenamensko trošenje naših para i to u vreme kada se jedva živi. To nećemo dozvoliti ni po koju cenu, pa makar upotrebili i nedozvoljena sredstva - izjavio je Dragiša Trujkić, predsednik opštinskog Samostalnog sindikata.
Nije bilo incidenata, iako su organizatori pozvali građane da jajima gađaju one koji su uzrok njihovih nevolja.
Borska TV je u međuvremenu otkazala sporni koncert Željka Joksimovića, koji je trebalo da bude održan povodom opštinske slave. 

Komentari

Bor je vec godinama "pravo bure baruta", koje moze eksplodirati svakog momenta. O tome sam detaljno pisao u 50-ak objavljnih komentara. "Najveci Srbi svih vremena" Sainovic, Milosevic, Mira Markovic, Zoran Sokolovic, Bozin Jovanovic i Sasa Gligorijevic (bivsi sekretar SK Beograda, koji je isforsirao studenta Milosevica) su zajedno sa ostalim politicarima iz ovog kraja podelili Timocku krajinu u dva regiona, pri cemu u Borskom regionu preovladjuju Vlasi. U momentu kada je RTB cvetao i zaposljavao 25.000 radnika u 10-ak gradova, odnosi izmedju Vlasa i Srba bili su izvanredni. Medjusobno su se zenili, kumovali, druzili itd. Od momenta kada je namerno isforsirana prica da se "RTB mora zatvoriti zbog nedostatka bakra u rudi" ti odnosi su dosta poremeceni.
Bosko Nicic je bio Titov omladinski funkcioner, potpreds. Izvrsnog odbora ND i sef Izbornog staba DOS-a Tomocke krajine na Izborima 2000. god. Pre dve nedelje su, bas na insistiranje Sase Mirkovica, odbornici smenili preds. Skupstine opstine Bor dr Balasevica, kao "vlaskog nacionalistu", a sada su "osuli paljbu iz svih oruzja" na sindikalca Trujkica (pravu dobronamernu postenjacinu loseg zdravlja), koji je takodje vlaske nacionalnosti. Srbi Nicic i Mirkovic pale fitilj na "buretu baruta", uz blagoslov vlasti iz Bora i Beograda. To rade iskljucivo zbog licne koristi. Njih dvojica zaradjuju veliku proviziju na organizovanju raznih koncerata u Zajecaru, Boru i ostalim gradovima Timocke krajine. Ostali politicari cute o tome, a SUP-ovci i javni tuzilac se prave da ne vide.
Boza Bogdanovic, Bor
P.S. Ocekujem druge komentare na ovu temu.

Koja je to glupost tolike milione dati jednom obicnom pevacu i to iz budzeta, pa se oni tale sa nijm i podele pare a narod nema od cega da zivi. Koji su ga zvali neka daju milione iz svog dzepa pa neka prave koncerte svaki dan.

Treba posmenjivati sve gradonačelnike koji prave neke kao besplatne koncerte, koji se plaćaju iz budžeta gradova. Treba ukinuti sve koncerte koje gradovi plaćaju, između ostalog i one novogodišnje na trgovima, jer je i tu u svim slučajevima u pitanju čista mućka. Kradu nas, i mi vidimo da nas kradu. Umesto da im to u lice otvoreno kažemo, opet glumimo budale i idemo na te glupave koncerte.