subota 6. novembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > U ponedeljak se promovišu prvi komunalni policajci

U ponedeljak se promovišu prvi komunalni policajci

BEOGRAD - Promocija početka rada komunalne policije u gradovima Srbije biće održana u ponedeljak u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije.

Skup će u Skupštini Srbije otvoriti ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, a govoriće i predsednik Srbije Boris Tadić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Na promociji će biti i oko 170 prvih komunalnih policajaca iz Beograda, Valjeva, Novog Sada, Požarevca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice i Šapca, kao i gradonačelnici tih gradova. Komunalna policija će biti nadležna za komunalni red, zaštitu životne sredine, održavanje reda u korišćenju zemljišta, prostora i javnih zgrada, kao i ulica i lokalnih puteva.

Broj komunalnih policajaca određuje svaki grad na osnovu broja stanovnika. Na 5.000 stanovnika trebalo bi da bude po jedan komunalni policajac. Skupština Srbije je u julu prošle godine usvojila Zakon o komunalnoj policiji. Zakon je počeo da se primenjuje šest meseci od stupanja na snagu.