utorak 6. septembar 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Srpski pilot nagrađen u Češkoj

Srpski pilot nagrađen u Češkoj

BEOGRAD - Pilot Vojske Srbije (VS) potpukovnik Miodrag Ristić dobio je nagradu organizatora za najbolji letni prikaz na međunarodnom aeromitingu CIAF 2011, koji se održava u češkom gradu Hradec Kralove.

U saopštenju Ministarstva odbrane (njnjnj.mod.gov.rs) navodi se da je pilot VS iz Tehničko-opitnog centra na aerodromu Batajnica nagradu dobio zbog toga što je "demonstrirao vrhunsko umeće pilotiranja".

Ristić je nastupio avionom jugoslovenske proizvodnje "J-22 Orao", pred nekoliko desetina hiljada posetilaca, tokom dva dana aeromitinga koji se tradicionalno održava u Češkoj.

Potpukovnik Ristić leti na "Orlu" od 1991. godine i redovno učestvuje na domaćim i međunarodnim letačkim manifestacijama od 2004. godine.

U izjavi nakon što je izabran za najboljeg na aeromitingu, Ristić je rekao da mu je to jedan od najlepših trenutaka u karijeri ali da to nije lično već timsko priznanje, pre svega tehničkoj ekipi koja pruža podršku nastupima u Srbiji i van nje.

Na međunarodnom aeromitingu CIAF 2011 u Češkoj učestvovalo je oko 80 civilnih i vojnih vazduhoplova iz Češke, Slovačke, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Poljske, Belgije, Francuske, Mađarske, SAD i Srbije.

Nagradu za najbolji grupni prikaz dobila je poljska akrobatska grupa "Orlići" a pripadnicima britanskog Kraljevskog ratnog vazduhopolovstva pripalo je priznanje za najbolju postavku na izložbenom delu.