utorak 6. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Veza ka Koridoru 10

MINISTARKA ZA NIP PUSTILA U SAOBRAĆAJ DEONICU PUTA KOD KRAGUJEVCA

Veza ka Koridoru 10

Verica Kalanović je navela da je Ministarstvo u izgradnju te deonice kod Kragujevca, nadvožnjaka i mosta preko reke investiralo 533,3 miliona dinara

KRAGUJEVAC - Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović otvorila je juče deonicu od četiri kilometra na magistralnom putu koji povezuje Kragujevac sa Koridorom 10 i najavila da će u 2010. godini na toj saobraćajnici biti projektovana deonica od 9,7 kilometara.
Kalanovićeva je istakla da je do sada izgrađeno devet kilometara na tom pravcu, a predstoji izgradnja još 15 kilometara da bi Kragujevac bio povezan sa Koridorom 10.

Ministarka je navela da je Ministarstvo u izgradnju te deonice, nadvožnjaka i mosta preko reke investiralo 533,3 miliona dinara.
Kalanovićeva je najavila da će do kraja 2011. godine biti završen magistralni put Kragujevac - Koridor 10, podsetivši i da je izgradnja te saobraćajnice deo programa NIP-a "Podrška razvoju automobilske industrije u Kragujevcu" i da je jedan od tri velika nacionalna projekta koji se realizuju sredstvima iz NIP-a.

Kada je reč o industrijskoj zoni u Korman polju, ministarka je ponovila da je u ovoj godini predviđeno projektovanje saobraćajnica, instalacija i objekata unutar industrijske zone, izgradnja interne saobraćajnice dužine 3,8 kilometara, gasovoda, vodovoda, električnih instalacija.

Za izgradnju te zone i njeno infrastrukturno opremanje, kao i u nastavak radova na putu Kragujevac - Koridor 10 u ovoj godini biće uloženo ukupno 940 miliona dinara, navela je Kalanovićeva.
Nekoliko desetina meštana sela Botunje protestovalo je na otvaranju deonice, nezadovoljni što preko te saobraćajnice nije izgrađen most ili nadvožnjak, jer su sada prinuđeni da do škola, prodavnica, njiva idu zaobilaznim putem.
Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović obećao je meštanima tog sela da će grad iz sopstvenih sredstava izgraditi pešački most do kraja iduće godine.