utorak 6. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > "Spaner" od 15. aprila leti od Beograda do Barselone

"Spaner" od 15. aprila leti od Beograda do Barselone

BEOGRAD - Španska avio-kompanija "Spaner" uvešće od 15. aprila letove od Beograda do Barselone, najavio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije. "Spaner" će na toj liniji leteće triput nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom, a od 28. maja uvešće i letove od Beograda do Madrida, petkom i nedeljom.
U okviru letnjeg reda letenja, koji će trajati do 30. oktobra, iz Beograda će početi da lete i letonski avio-prevoznik "Er Baltik" i mađarska niskotarifna avio-kompanija "Viz er".
"Er Baltic" će od 5. maja leteti na liniji Beograd - Riga ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, dok će "Viz er" uvesti letove sa beogradskog aerodroma do nemačkog grada Dortmunda od 12. juna, a od 24. jula i liniju do Londona.
Nova avio-kompanija na beogradskom aerodromu u ovoj letnjoj sezoni je i danska kompanija "Cimber sterling", koja je 29. marta uvela liniju Beograd-Kopenhagen.
U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije su kazali da je za letove iz Srbije interes pokazala i jedna veoma popularna evropska niskotarifna kompanija, ali nisu želeli da navedu ime te kompanije dok i zvanično ne zatraže dozvolu za letove.
Dozvole za čarter saobraćaj u ovoj sezoni dobili su i aviokompanija "Koral blu" za linije od Beograda do Šarm Šeika i Hurgade u Egiptu, turski "Atlas džet" za letove do Antalije i "Nuvel er" za liniju od Beograd do Monastira u Tunisu.
- Očekujemo da će se listi od tridesetak stranih avio-kompanija, koje trenutno imaju dozvolu za letove na srpskom tržištu, uskoro pridružiti još. Srbija je jedna od najzanimljivijih tačaka na vazduhoplovnoj mapi Evrope i beleži stalni porast obima saobraćaja -  istakli su su Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije.