utorak 6. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Počinje izgradnja hotela na Srebrnom jezeru

Počinje izgradnja hotela na Srebrnom jezeru

BEOGRAD - Srpski biznismen Slobodan Vučićević najavio je da će uskoro početi izgradnja prvog, od tri planirana hotela u turističkom kompleksu na Srebrnom jezeru. On je, na nedavno održanoj "Dunavskoj konferenciji" u Privrednoj komori Srbije, rekao da je za hotel "Cezar" projekat gotovo završen i da bi gradnja trebalo da počne "za nekoliko meseci".

Uz podsećanje da je investitor tog kompleksa njegova kompanija "Silver lake investment", Vučićević je istakao da je reč o kompleksu čija se ukupna vrednost procenjuje na više desetina miliona evra. Prema njegovim rečima, reč je o ambicioznom i skupom projektu, u okviru kojeg koji je do sada samo milion evra dato za projekte.

On je podsetio da je izgradnja hotela trebalo da počne još prošle godine, ali da se zbog ekonomske krize od toga odustalo. Uz to, izgradnju kompleksa prati poštovanje svih zakona iz oblasti urbanizma i izgradnje, pa se za dobijanje neophodnih dozvola čeka i više meseci, naglasio je Vučićević.

Vučićević, koji je i predsednik uprave kompanije "Droga kolinska", dodao je da je samo za dozvolu za postavljanje pontona na marini čekao šest meseci kako bi se osiguralo da on ne ugrozi biljni i životinjski svet.
On je rekao da će izgradnja turističkog kompleksa na Srebrnom jezeru, koji će obuhvatiti hotele, parkove, restorane i golf terene, biti i velika prilika za zapošljavanje stanovništva Velikog Gradišta, u čijoj se blizini nalazi jezero.

Turistički centar trebalo bi da bude tematski park čiji će sadržaji predstavljati ruralna naselja iz cele Srbije, pa će to biti prilika za domaće i strane turiste da osete jedinstven duh naše tradicije.
Vučićević smatra da je turizam, naročito na Dunavu, velika šansa Srbije i da su očekivanja da će se, ako se obogati ponuda duž sliva Dunava, u narednih sedam godina upetostručiti broj brodova koji tuda prolaze. Namera je da Srebrno jezero od izletišta preraste u poznatu turističku destinaciju.