utorak 5. mart 2013.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Dragiša Vlašković (SNS) novi predsednik SO Kosovska Mitrovica

Dragiša Vlašković (SNS) novi predsednik SO Kosovska Mitrovica

KOSOVSKA MITROVICA - Novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković (SNS) nastavlja da radi na zaštiti srpskog naroda i svih građana koji KiM smatraju delom Srbije.

Vlašković je izabran je za predsednika opštine na vanrednoj sednici Skupštine opštine Kosovska Mitrovica nakon što se pre nekoliko dana sa te funkcije povukao Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vlašković je rekao i da će saradnja sa ostalim opštinama još više biti unapređena i da će nastaviti da zastupaju interese građana bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost.

"Očuvanje Kosova i Metohije je naš prioritet i zato očekujem podršku svih političkih stranaka, kada je u pitanju očuvanje državnih i nacionalnih interesa", rekao je on i zahvalio se odbornicima koji su na današnjoj vanrednoj sednici izabrali novo opštinsko rukovodstvo.

Vlašković je izabran na mesto predsednika opštine Kosovska Mitrovica nakon što se pre nekoliko dana sa te funkcije povukao Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Glasovima odborničke većine za Vlaškovićevog zamenika izabran je Aleksandar Spirić iz URS.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Bogdan Špadijer (SNS), Ninoslav Đerić (SPS), Biljana Janićijević (SNS), Saša Nikolić (SPS) i Biljana Bogosavljević (SNS).

Za novo opštinsko rukovodstvo glasalo je 17 odbornika, dok je 11 odbornika opozicije iz DS i DSS pre galsanja napustilo sednicu. Marko Jakšić (DSS) je takav postupak obrazložio zbog, kako je rekao, kršenja Poslovnika o radu i nestatutarnog vođenja sednice.

Pre nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici je došlo do prekomponovanja gradske vlasti nakon što je SNS raskinula koaliciju sa DSS.

Novu većinu u Kosovskoj Mitrovici od sada čine SNS, URS, SPS, Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i PUPS.

Vlašković je rođen 1968. godine u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirao je na Rudarsko-metalurškom fakultetu u tom gradu 1993. godine, a od 1994. godine je radio kao asistent direktora nabavke u Trepči. Oženjen je i otac dvoje dece.