petak 5. mart 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Od 1. maja za Sarajevo i Podgoricu

SVE VIŠE AVIO-KOMPANIJA ZAINTERESOVANO ZA LETOVE IZ SRBIJE

Od 1. maja za Sarajevo i Podgoricu

NIŠ/BEOGRAD - Direktor crnogorske avio-kompanije "Montenegro erlajns", Zoran Đurišić najavio je da bi ta kompanija do maja mogla da završi registraciju firme u Srbiji.
- Očekujemo da do kraja maja naša kompanija u Srbiji napravi prvi komercijalni let - rekao je Đurišić i dodao da je crnogorska kompanija podnela aplikaciju Civilnom direktoratu za vazdušni saobraćaj i da će nakon registracije, pored "Jat ervejza", biti druga avio-kompanija sa istim pravima i obavezama kao i srpski nacionalni prevoznik.

Đurišić je kazao da će nova kompanija moći da uspostavi direktne letove iz Niša ka evropskim destinacijama.
Crnogorsa avio-kompanija "Montenegro erlajns" leti sa niškog aerodroma šest puta nedeljno ka Podgorici po ceni od 94 evra za povratnu kartu. Putnici iz Niša preko Podgorice mogu da putuju do nekoliko evropskih destinacija do kojih je povratna karta od 190 evra.

I avio-kompanija "B&H Airlines" izrazila je ozbiljnu nameru da 1. maja otvori direktnu avionsku liniju Beograd-Sarajevo, saopštio je beogradski aerodrom "Nikola Tesla", čije je poslovodstvo juče razgovaralo sa predstavnicima te kompanije.
Prema planu koji je iznet na sastanku, letovi bi se obavljali šest puta nedeljno, avionima tipa ATR 72. "B&H Airlines" je 51 odsto u vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, a 49 odsto pripada kompaniji "Turkish airlines".