petak 5. februar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Završen štrajk u Geodetskom zavodu

Završen štrajk u Geodetskom zavodu

BEOGRAD - Štrajk u Republičkom geodetskom zavodu završen je, i sve službe za katastar nepokretnosti te institucije od danas će raditi u punom kapacitetu, saopštio je danas RGZ.
U saopštenju se navodi da su "objektivni razlozi za nastavak štrajka prestali i da će od danas sve službe raditi u uobičajenom radnom vremenu". Zaposleni u RGZ-u štrajkovali su od 4. januara tražeći da se preispita odluka Vlade Srbije o racionalizaciji broja radnika u toj instituciji. Štrajk je počeo zbog odluke vlade o otpuštanju 595 radnika u toj ustanovi, što bi bilo smanjenje broja zaposlenih za oko 25 odsto, a ne za 7,2 procenta koliko je predvođeno redukcijom broja radnika u državnoj administraciji.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je krajem januara da će RGZ morati da smanji broj zaposlenih, ali ne za trideset odsto. Iz RGZ-a podsećaju da građane na svim šalterima Službi za katastar nepokretnosti mogu podići svoje završene predmete, ali i podneti sve vrste zahteva za izdavanje dokumenata, uključujući i trenutno aktuelna dokumenta za legalizaciju. U Geodetskom zavodu građani mogu da dobiju urbanističke podatke, posedovne listove, uverenja za stambene kredite, dečje dodatke i socijalnu pomoć, a RGZ vodi i adresni registar.