petak 5. februar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Bujanovac bez narodne kuhinje

Bujanovac bez narodne kuhinje

BUJANOVAC - Posle devet godina, u Bujanovcu je prestala da postoji narodna kuhinja, koja je obezbeđivala obrok za 900 korisnika. Sekretar OO Crvenog krsta Bratislav Lazarević objašnjava da su se međunarodne organizacije, koje su radile na jugu Srbije, povukle i da Crveni krst nije u stanju da bez pomoći sa strane nastavi pripremu i podelu hrane za najsiromašnije.

- Bujanovac spada u pet najsiromašnijih opština u Srbiji. Ulaganja u ekonomski razvoj su beznačajna i sve je više nezaposlenih. Situacija je najgora među mladima i možemo reći da je dramatično teška. Mislim da u ovom trenutku bar 3.500 ljudi vapi za pomoć, pre svega za poslom - kaže Lazarević.
Prema njegovim rečima, i broj od 900 obroka, koliko je delila narodna kuhinja, mali je da namiri potrebe stanovnika, a poseban problem je to što su hranu dosad delili na četiri punkta u gradu, a problem raste i u ruralnim područjima.
Lazarević najavljuje da će 900 humanitarnih paketa iz akcije "Hrana za sve", po odluci komisije Crvenog krsta, biti podeljeno najsiromašnijima u seoskim sredinama, ali i samohranim majkama i bolesnima.