subota 4. decembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Ministarka za NIP obećala pomoć poplavljenima

Ministarka za NIP obećala pomoć poplavljenima

PRIJEPOLJE - Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) izdvojiće značajna finansijska sredstva iz svog budžeta za 2011. godinu za obnovu infrastrukturnih objekata koje je poplavio Lim, a sanacija će početi u prvim danima proleća, najavila je juče ministarka Verica Kalanović.

Ministarka je izjavila novinarima kod srušenog mosta u Brodarevu da se voda povlači iz područja ugroženih poplavama u tom mestu i u Prijepolju i da će već sutra ministarsvo za NIP poslati stručnjake koji će proceniti oštećenja na četiri mosta na Limu u tom kraju, koja su zatvorena za saobraćaj.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović je rekao novinarima da je u toj opštini i okolini ugroženo oko 150 stambenih i tridesetak privrednih objekata, a da je najteža situacija u mestu Zalug, gde je više od 100 domaćinstava opkoljeno vodom.

Zindovcić je rekao da je krizni štab opštine Prijepolje, zajedno sa sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, do sada evakuisao i zbrinuo 59 ljudi. Više ljudi je napustilo svoje kuće samoinicijativno, bez asistencije križnog štaba.

Kalanovićeva i Zindović su prethodno obišli deo puta od Prijepolja do Brodareva u mestu Strugovi, gde je saobraćaj bio prekinut, a ponovo je uspostavljen juče u devet časova.