ponedeljak 4. mart 2013.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Sednica Skupštine Srbije o mleku do kraja marta

Sednica Skupštine Srbije o mleku do kraja marta

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije o ispravnosti hrane i zdravlju građana koju je inicirila Liberalno-demokratska partija (LDP) biće održana do kraja marta, rekao je zamenik šefa poslaničke gurpe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić.

On je posle sednice skupštinskog kolegijuma rekao i da je dogovoreno da prva sednica prolećnog zasedanja počne u četvrtak, 7. marta.

"Za SNS nema bitnije teme od ispravnosti hrane i zdravlja građana. U četvrtak ćemo se s predsednikom Skupštine dogovoriti kada će biti održana ta sednica", rekao je Babić.

On je podsetio da će prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić danas izaći sa konkretnim informacijama o "aferi mleko" i imenima onih koji su imali najveću odgovornost.

Prema rečima Babića, parlament će na sednici u četvrtak ratifikovati sporazum Vlade Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o izgradnji infrastrukturnih objekata i sporazume iz oblasti namenske industrije.

Na dnevnom redu biće i predlozi zakona o efikasnom korišćenju energije i o uknjiženju bespravno izgrađenih objekata.

LDP je 25. feburara zatražio posebnu sednicu o mleku na kojoj bi stručnjaci izneli prave informacije o njegovoj ispravnosti.