Glas Javnosti

JELENA GUSKOVA: SRBI, IZDRŽITE DO RUSKE POBEDE, NAJKASNIJE 2025. (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Jelena Guskova u emisiji „Glasno i Jasno“ govori o ključnim događajima koji su oblikovali istoriju Srbije i Rusije u poslednjih nekoliko decenija.

Kao veliki prijatelj srpskog naroda Guskova,smatra da su istorijske sudbine Rusa i Srba sudbinski neraskidivo povezane. Srbi su mali Rusi spremni da se suprostave svakom pohodu zapada na Rusiju. Zauzvrat u Rusiji imaju moćnog saveznika koji će odneti pobedu u trenutnom sukobljavanju sa kolektivnim zapadom.

Biće to zajednička pobeda Rusije i Srbije, kaže Guskova i dodaje da će dve bratske zemlje imati vodeću ulogu u stvaranju novog pravednijeg sveta. Srbija mora izdržati do pobede Rusije još najviše godinu i po dana, poručuje Guskova.

Guskova poziva srpske vlasti da zaštite srpski narod na Kosovu i prekinu sa jednostranim ustupcima Albancima i takozvanoj međunarodnoj zajednici. Ruska istoričarka govori o novim dokumentima i saznanjima koji rasvetljavaju ulogu mnogih političara u tragediji raspada Sovjetskog Saveza i Jugoslavije poput Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina sa jedne strane i Primakova i Putina sa druge strane.

Ističe aroganciju kolektivnog zapada koji je otvoreno izašao sa planovima za rasturanje Sovjetskog Saveza, Rusije, Jugoslavije i Srbije. Guskova u razgovoru iznosi malo poznate detalje i događaje tokom pregovora kojim je okončano bombardovanje Srbije i optužuje ruskog pregovarača Viktora Černomirdina da je samovoljno, protivno instrukcijama Jelcina izvršio pritisak na Miloševića da prihvati američki plan o prestanku rata i bombardovanja.

Milošević je bio komunista do kraja odan održanju Jugoslavije ali je pokazao odvažnost u suprostavljanju zapadu. Njegova jedina pobeda je izvojevana u Hagu, smatra Guskova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR