utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Danas rezultati pregovora sa sindikatima

Danas rezultati pregovora sa sindikatima

BEOGRAD - Ministar rada Rasim Ljajić izjavio je da će danas biti poznat rezultat pregovora predstavnika vlade i sindikata o njihovim zahtevima.

"Srbiji je potreban socijalni mir u ovo vreme krize. Najave sindikata o protestima su ozbiljne i tako ih treba shvatiti. Međutim, protesti nisu način da se reše problemi. Danas ćemo imati izlaz iz ove situacije i konstatovaćemo ili da se nismo dogovorili ili da je moguće rešiti problem", kazao je Ljajić.

On je dodao da u rešavanju situacije ne pomaže podizanje glasa i da bi se protestima opet blokirali putevi, a na kraju se svakako mora sesti za pregovarački sto. Ljajić je ponovio da predstavnici MMF-a ne pristaju na izmene zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju i da je problem usaglašavanje stavova MMF-a i sindikata.

"Sindikati imaju čitav niz zahteva, pa moguće rešenje naših pregovora vidim u tim drugim zahtevima. Postoji prostor koji ćemo pokušati da iskoristimo, dve-tri stvari koje ćemo pokušati da rešimo. Ipak, stavove MMF-a moramo uvažiti jer ne smemo da ugrozimo celokupan aranžman, a naročito ne kredibilitet zemlje", kazao je ministar.