nedelja 2. oktobar 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Dva sata jeftine struje i danju

Dva sata jeftine struje i danju

OBRENOVAC - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Elektroprivreda Srbije (EPS) dala pozitivan odgovor na zahtev Ministarstva energetike za uvođenje dva sata dnevne jeftine struje i da se čeka odgovor nezavisne Regulatorne agencije za energetiku.

Mihajlović je tokom posete Termoelektrani Nikola Tesla B u Obrenovcu rekla novinarima da je pre sedam dana poslat zahtev Regulatornoj agenciji i da Ministarstvo čeka njihovo nezavisno mišljenje i dodala da joj nije jasno zašto već nedelju dana ne dobijaju odgovor.

Onog trenutka kad dobijemo odgovor Agencije, kreće se u realizaciju projekta dva sata dnevne jeftine struje", rekla je Mihajlović. Ona je dodala da su od EPS dobili i vremenski i dinamički način kako to može da se izvede.

 

EPS spreman za grejnu sezonu

Mihajlovićeva je izjavila da je Elektroprivreda Srbije (EPS) spremna za grejnu sezonu i da neće biti problema u elektroenergetskom sistemu. Ona je novinarima prilikom obilaska Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT B), kazala je da ima dovoljno uglja i da remonti u TENT-u kasne oko nedelju dana, ali da je to zanemarljivo.

Mihajlovićeva je naglasila da je obezbeđeno i dovoljno mazuta za toplane, ali da je to kratkoročno rešenje i da taj problem mora sistemski da se reši. Prema njenim rečima, toplane treba da povećaju svoju finansijsku i ekonomsku stabilnost i drugačije da se ponašaju unutar samih toplana.Direktor TENT-a Petar Knežević kazao je da je TENT apsolutno spreman za zimske uslove i da su u toku dva remonta, koji treba da budu završeni do polovine oktobra.

On je kazao da je na deponiji TENT-a B 700.000 tona uglja, što je pun kapacitet za zimski period, dok je na deponiji TENT-a A, oko 800.000 tona uglja.