nedelja 2. maj 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Do srpskih firmi u Šangaju preko portala

Do srpskih firmi u Šangaju preko portala

BEOGRAD - Svi zainteresovani da kontaktiraju sa srpskim firmama i drugim izlagačima koji su prisutni na Svetskoj izložbi (World Extpo 2010), koja je juče počela u kineskom gradu Šangaju, mogu to da učine preko interaktivnog portala virtuelnog sajma njnjnj.efair4u.com.

Pored vesti o aktuelnim zbivanjima, posetioci portala mogu da izaberu oblast privrede, a zatim i štand pojedinih izlagača za koje su zainteresovani i da prate njihove aktivnosti tokom ove najveće ovogodišnje sajamske priredbe u svetu.

Ukoliko, recimo, neko izabere oblast turizma, može da bira da li ga zanimaju turističke agencije, ugostiteljski objekti, ili specijalna turistička ponuda u Srbiji, koja se odnosi na kongrese, vinske ture, banjske usluge, ili krstarenja rekama. Predstavile su se i pojedine firme proizvođači opreme za hotele i restorane.

Na sajtu može da se pronađe i oblast auto industrije, gde su se, između ostalih, predstavili i beogradski "Ikarbus" i kragujevački "Zastava kamioni", kao i domaći proizvođači i trgovci autodelovima.

U sektoru finansija predstavile su se Komercijalna banka, Agencija za promociju izvoza i stranih ulaganja SIEPA i Industrijska zona Uba, dok su u oblasti građevinarstva uglavnom predstavljene firme koje proizvode građevinski materijal, ali ima i nekoliko izvođača radova.

U Šangaju se nalazi i dvadesetak tekstilnih firmi iz Srbije, ali takođe i industrija nameštaja, stomatološke radionice, veterinarske stanice, preduzeća i institucije koje se bave energetikom i zaštitom životne sredine.

Kontakte sa našim privrednicima preko sajta omogućila je Privredna komora Srbije, koja se dogovorila sa predstavnicima portala, da se privredna ponuda naše zemlje učini dostupnom za što veći broj potencijalnih stranih partnera.