četvrtak 1. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Opet prekinuti izbori na Filozofskom fakultetu

Opet prekinuti izbori na Filozofskom fakultetu

BEOGRAD - Izbore za studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu i danas je pokušala da prekine grupa studenata koja tvrdi da su izbori zakazani mimo pravila.
Grupa studenata koja je ušla na Filozofski fakultet i pokušala da omete glasanje tvrdi da je dogovor o izborima postignut samo sa upravom fakulteta, a ne i sa studentima.

Student prodekan Filozofskog fakulteta Srđan Marković rekao je, sa druge strane, da su izbori ipak nastavljeni nakon intervencije obezbeđenja i uprave fakulteta.
Grupa studenata koja se protivi izborima i dalje je na fakultetu i mirno stoji nedaleko od mesta gde studenti mogu da glasaju.
Marković je agenciji Beta još kazao da uprava osuđuje postupke onih koji hoće da osujete izbore.

Matija Medenica, koji je u grupi koja se protivi izborima, rekao je za agenciju Beta da su izbori zakazani nelegalno, bez dogovora sa studentima.
- Izdato je fantomsko obaveštenje o izborima za koje niko nije znao da će biti raspisani - rekao je Medenica, član trenutnog saziva Studentskog parlamenta.

Izbori za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Beogradu prekinuti su i juče kada je u zgradu ušla grupa od oko 20 osoba koje se protive izborima.
Marković ih je optužio da su cepali materijal za glasanje i fizički nasrtali na članove biračkog odbora.

Ključne reči: