četvrtak 1. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Konkurs za besplatan oporavak penzionera u banjama

Konkurs za besplatan oporavak penzionera u banjama

BEOGRAD - Konkurs za besplatan desetodnevni odmor penzionera u nekoj od 25 banja u Srbiji počeće danas i trajaće do 25. aprila.
Kako kažu u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, pravo na besplatan odmor u banji moći će da ostvari oko 10.000 penzionera sa primanjima manjim od 19.825 dinara. Uslov je i da ovakvu vrstu pogodnosti nisu koristili u protekle tri godine.
Kako bi ostvarili pravo na odmor u nekoj od banja poljoprivredni penzioneri moraju da imaju najmanje 10 godina poljoprivrednog staža. Prijave se podnose opštinskim organizacijama penzionera, dok korisnici sa Kosova svoje zahteve podnose ispostavama i filijalama Fonda PIO.
Od dokumentacije penzioneri treba da dostave penzijski ček za mart ili februar 2010. godine, fotokopiju lične karte, postojeću medicinska dokumentacija, ne mora se uzimati nova. Potrebno je i da penzioneri prilože pisanu izjavu o drugim ličnim primanjima i o tome da li su u prošle tri godine koristili pravo na oporavak.
Pravo na desetodnevni odmor u nekoj od banja prošle godine zatražilo je oko 65.000 penzionera.
U Republičkom fondu PIO navode da besplatan odmor uključuje lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske karte ili vozne karte drugog razreda.