utorak 7. decembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Beogradski taksisti najavili protest za 13. decembar

Beogradski taksisti najavili protest za 13. decembar

BEOGRAD- Beogradski taksisti najavili su za ponedeljak, 13. decembar protestnu vožnju ulicama Beograda sa zahtevom da se u glavnom gradu uvede zakonitost i red u taksi prevozu.

Protestna vožnja počeće u 12 sati na Novom Beogradu, u Ulici Agostina Neta odakle će taksisti krenuti do krajnjeg odredišta - Skupštine grada Beograda, saopštili su beogradski taksisti.

Ruta protestne vožnje biće ulicama Jurija Gagarina, Omladinskih Brigada, Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Crnogorskom ulicom, ulicom Branka Krsmanovića, Travničkom, Karađorđevom do Nemanjine, gde će se kolona zaustaviti kako bi taksisti svoje zahteve predali resornim Ministarstvima i Vladi.

Nakon toga protestna vožnja će biti nastavljena Slavijom, ulicom Kralja Milana i Trgom Nikole Pašićaa, a završno okupljanje biće na Platou ispred Skupštine grada Beograda.

Taksisti zahtevaju donošenje posebnog zakona o taksi prevozu, ukidanje akciza na gorivo do 300 litara na mesečnom nivou i uvođenje propisane cene taksi prevoza, bez prava na popust.

Taksisti traže i da se im se ne uvode fiskalne kase, kao i da se odustane od predloga da se uvedu posebne registarske tablice za taksi vozila.

Zahtev beogradskih taksi prevoznika je i određen, limitiran broj taksista i prestanak izdavanja novih dozvola kao i licenciranje taksi-preduzetnika.

Od gradske vlasti traži se i imenovanje nove radne grupe na unapređenju rada taksi prevoza.