utorak 1. mart 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Ulica Dragana Mancea u blizini stadiona crno-belih?

Ulica Dragana Mancea u blizini stadiona crno-belih?

BEOGRAD - Prilazni put koji vodi do Upravne zgrade stadiona FK "Partizan" mogao bi uskoro da ponese ime nekadašnjeg fubalera tog kluba i reprezentativca Jugoslavije Dragana Mancea, najavio je  predsednik Komisije za imenovanje ulica i trgova Slobodan Stanimirović.

Stanimirović je podsetio da je Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije u Skupštini grada Beograda predložila da jedna ulica u Zemunu dobije ime legendarnog fudbalera, ali da su članovi Komisije predložili da to ipak bude u blizni stadiona crno-belih.

- Ne možemo još uvek ništa konkretno da kažemo kada će Mance dobiti ulicu, ali predložili smo da to bude ulica u blizini stadiona Partizana, gde je on igrao, jer ipak je Mance bio i reprezentativac Jugoslavije i velika fudbalska zvezda - kazao je Stanimirović.

Stanimirović je rekao da su se članovi komisije iz DSS složili sa tim predlogom i da predstoji usaglašavanje procedura za promenu naziva ulice.

Opštinski odbor DSS-a pokrenuo je u septembru prošle godine peticiju za prikupljanje potpisa za imenovanje jedne ulice u Zemunu imenom tog fudbalera, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine.

Mance, koji je rođen 1962. godine, svojom ličnošću, požrtvovanjem i posvećenošću fudbalu, postao je idol mnogih navijača, ne samo "Partizana" već svih istinskih ljubitelja sporta, a ostaće upamćen po specifičnoj proslavi pogodka, kada je podizao visoko ruke i klizao na kolenima.

Mance bio jedan od najtalentovanijih fudbalera s početka osamdesetih godina, igrao je za Galeniku, a sa nepunih 18 godina zaigrao je u dresu beogradskog Partizana.

Četiri puta igrao je za A reprezentaciju, sedam puta za mladu i dva puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

U dresu Partizana odigrao je 262 utakmice, postigao 145 golova i osvojio šampionsku titulu u sezoni 1982/83.