četvrtak 31. mart 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Deo Požeške ulice od danas zatvoren za saobraćaj

Deo Požeške ulice od danas zatvoren za saobraćaj

BEOGRAD - Deo Požeške ulice, od Ulice Vladimira Radovanovića do kružnog toka u Paštrovićevoj ulici, biće zatvoren za saobraćaj od danas, 31. marta, zbog nastavka izgradnje saobraćajne veze od petlje Hipodrom prema Banovom brdu, navodi se u saopštenju Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Vozila koja se Požeškom ulicom spuštaju sa Banovog brda, koristiće levo skretanje u sada jednosmernu Ulicu Vladimira Radovanovića, i dalje Paštrovićevom ulicom ka petlji Hipodrom. Povratak na Banovo brdo odvijaće se takođe jednosmernim saobraćajem kroz Mirosavljevu i Zrmanjsku, do Požeške ulice kod Šumarskog fakulteta.

Ovakav režim saobraćaja zadržaće se do kraja radova kojima je predviđeno da se deo Požeške ulice podigne na konstrukciju i tako spoji sa petljom Hipodrom.

Radovi predstavljaju novu fazu u izgradnji celog saobraćajnog poteza od Banovog brda, preko petlje Hipodrom, petlje Radnička i mosta na Adi. Podizanjem dela Požeške ulice na konstrukciju stvoriće se uslovi da se za nekoliko minuta sa Banovog brda pređe rastojanje od tri kilometra do Novog Beograda.