utorak 30. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Druženje sa pacijentkinjama obolelim od raka dojke

Druženje sa pacijentkinjama obolelim od raka dojke

BEOGRAD - U prostorijama Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu danas će, od 16 do 19 sati, biti organizovano druženje žena obolelih od raka dojke sa članicama klubova Rotarakt Beograd centar i Rotarakt Beograd. Druženju će se priključiti i polaznice škole šminkanja Dragana Vurdelje koje će održati kratak kurs šminkanja i "kućno-kozmetičku" radionicu.

U radionici će učestvovati i sadašnje i bivše pacijentkinje Instituta za onkologiju i radiologiju s obzirom na to da institut posebnu pažnju posvećuje pružanju podrške pacijentkinjama u prenošenju pozitivnih iskustava, a čemu je posebno posvećena direktorka Službe za organizaciju, planiranje, evaluaciju i medicinsku informatiku Instituta za onkologiju i radiologiju dr Ana Jovićević.

Cilj akcije je da se tokom jednog popodneva, pacijentkinjama suočenim sa ovim problemom, pokaže da nisu zaboravljene, a od posebnog značaja je druženje sa ženama koje su se uspešno izborile sa ovom bolešću, čija je psihološka podrška značajna za pacijentkinje koje su na bolničkom lečenju.