subota 30. jun 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Za vikend zatvaranje Gazele

Za vikend zatvaranje Gazele

BEOGRAD - Most Gazela u Beogradu biće zatvoren za saobraćaj u oba smera u noći između subote i nedelje od 22 do 10 časova ujutru, kada će Putevi Srbije testirati opterećenje na čeličnoj konstrukciji mosta.

Reč je o prvom delu testa opterećenja, a sva vozila koja u tom periodu prolaze kroz Beograd od Šida ka Nišu mogu se na Dobanovačkoj petlji prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i ići do petlje Bubanj potok, gde će se uključiti na autoput prema Nišu.

Ova alternativa je već predviđena kao obavezna za tranzitni saobraćaj za teretna vozila teža od tri i po tone, saopštili su Putevi Srbije.

Sa autoputa ispred Beogradske arene na prvoj petlji preko izlazne rampe vozila će ići u ulicu Španskih boraca i dalje ulicom Đorđa Stanojevića do saobraćajnice ispred kompleksa "Delta sitija".

Potom će tom saobraćajnicom ispred "Delta sitija" ući u ulicu Jurija Gagarina kojom će izaći na most na Adi.

Prelaskom preko mosta, na prvom isključenju ulazi se u Radničku ulicu i potom u Kirovljevu (rampa prema Banovom Brdu), gde se po završetku rampe ulazi u ulicu Visoku, Paštrovićevu i nazad u Radničku i Bulevarom Vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se uključuju na autoput u pravcu Niša.

Vođenje saobraćaja na svim skretanjma počev od izlaska sa autoputa kod saobraćajne petlje Arena pa do vraćanja na autoput u pravcu Niša, na Mostarskoj petlji biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Niš.

U smeru od Niša ka Šidu vozila u tranzitnom saobraćaju mogu se na petlji Bubanj potok prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i ići do Batajničke petlje, gde će se uključiti na pravac autoputa prema Šidu. Ova alternativa je, takođe, već predviđena kao obavezna za tranzitni teretni saobraćaj vozila teža od tri i po tone.

Tranzitna vozila koja dođu autoputem do mosta Gazela sa autoputa preko Mostarske petlje ući će u Bulevar Vojvode Mišića i iza Beogradskog sajma popeće se rampom na most na Adi.

Po prelasku mosta izaćiće se u ulicu Jurija Gagarina kojom će se ići do kompleksa "Delta sitija" i ispred njega postojećom saobraćajnicom ući u ulicu Đorđa Stanojevića i dalje ulicom Španskih boraca, do saobraćajne petlje Arena, gde se uključuju na autoput u pravcu Šida.

Vođenje saobraćaja na svim skretanjima počev od izlaska sa autoputa kod saobraćajne petlje Mostar do vraćanja na autoput u pravcu Šida na saobraćajnoj petlji Arena biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Šid.

Učesnici lokalnog gradskog putničkog saobraćaja koristiće Brankov most, Stari savski most i novi most na Adi, bez posebnog saobraćajnog vođenja.