petak 30. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Đilasovoj inicijativi se odazvalo hiljadu sugrađana

AKCIJA PRIJAVE OŠTEĆENJA U PARKOVIMA I IGRALIŠTIMA PRODUŽENA NA PRVE DANE MAJA

Đilasovoj inicijativi se odazvalo hiljadu sugrađana

Svakog dana Zelenilu stigne 80 prijava, a ekipe u radionicama uveliko izrađuju delove koje treba zameniti. Zamišljeno je da ceo posao traje tokom proleća, ali ćemo se truditi da većinu aktivnosti završimo već tokom maja

BEOGRAD - Veliki broj građana odazvao se akciji da prijave oštećenja u parkovima u akciji popravke parkovskog mobilijara i rekvizita u dečjim igralištima koju je, na inicijativu gradonačelnika Beograda, pokrenulo JKP "Zelenilo - Beograd". Prema rečima Radovana Draškića, direktora ovog komunalnog preduzeća, od kako je poziv upućen građanima, svakog dana u proseku dobijaju oko 80 prijava.

- Iako smo rekli da će akcija trajati do kraja aprila zbog velikog interesovanja odlučili smo da prijave građana primamo još nekoliko dana posle prvomajskih praznika, kako bismo prikupili što više podataka o oštećenjima na mobilijaru. Naše ekipe već počinju da rade po prvim prijavama, a u našim radionicama uveliko je u toku izrada delova koje treba zameniti. Zamišljeno je da ceo posao traje tokom proleća, ali ćemo se truditi da većinu aktivnosti završimo već tokom maja - rekao je Radovan Draškić.

Naime, kako se na blizu 3.000 hektara zelenih površina u Beogradu nalazi veliki broj klupa, korpi za otpatke, klackalica, ljuljaški, vrteški i ostalih rekvizita za igru dece, veliki broj se tokom godine i pokvari, polomi ili ošteti.

Da bi se taj posao obavio za što kraće vreme, ovo komunalno preduzeće pozvalo je 18. aprila sugrađane da učestvuju u pripremnim aktivnostima, tako što će informisati službe "Zelenila" o stanju mobilijara u svojoj neposrednoj okolini. Kako je planirano da akcija prijavljivanja traje do kraja meseca, iz "Zelenila" apeluju na građane da iskoriste ovu mogućnost i na vreme prijave oštećeni mobilijar.

Sve podatke o mestu i popravci parkovskog mobilijara i dečjih rekvizita za igru građani mogu javiti na telefon 2630-506, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.