sreda 26. oktobar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Završene Beogradske internacionalne igre

Završene Beogradske internacionalne igre

BEOGRAD - Šeste beogradske internacionalne igre zatvorene su podelom medalja i pehara pobednicima u svim disciplinama u klubu "Kolektiv". Ove godine, blizu 500 studenata iz Azije, Afrike i Evrope, kao i zemalja regiona borili su se za odličja protiv domaćih studenta u osam sportskih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji.

U jakoj konkurenciji, fudbaleri Univerziteta svetske ekonomije iz Bugarske uspeli su da osvoje zlatnu medalju u finalnoj utakmici protiv Tehničkog univerziteta iz Mađarske. Pored njih, jedino su još u ragbiju strani gosti uspeli da osvoje najsvetlije odličje, i to Univerzitet Sanio iz Italije. Domaći studenti su opet odneli najviše zlatnih medalja i dokazali da smo prava sportska nacija.

Strani gosti su napustili naš grad sa mnogo pozitivnih utisaka, novim prijateljstvima i obećanjem da će nam se već dogodine pridružiti u još većem broju.

Organizatori igara ocenjuju ovogodišnji turnir kao najbolji i najmasovniji do sada, a posebno zahvaljuju podršci grada Beograda, Kancelarije za mlade grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Republičkog zavoda za sport, Turističke organizacije Beograda, kao i opštinama Stari grad, Novi Beograd, Vračar, Savski venac i Zvezdara.