sreda 26. maj 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Vodovod: Zbog čestih krađa šteta od 12 miliona dinara

Vodovod: Zbog čestih krađa šteta od 12 miliona dinara

BEOGRAD  - Beogradskom Javnom preduzeću vodovod i kanalizacija je tokom prošle godine učestalim krađama naneta šteta od 12 miliona dinara, saopšteno je danas iz tog preduzeća. Tokom 2009. godine odneto je 429 slivničkih rešetaka, 154 kanalizaciona poklopaca i oko 250 poklopaca sa vodovodnih šahtova.

Ove godine, do polovine maja, ukradena su 42 poklopca kanalizacionih šahtova. "Svakodnevno se događaju krađe poklopaca šahtova, slivničkih rešetaka i hidranata", saopšteno je iz beogradskog vodovoda.

Dodaje se i da u proseku dnevno nestanu tri slivničke rešetke i jedan kanalizacioni poklopac, što predstavlja godišnju štetu od deset miliona dinara i više. Osim poklopaca, rešetki i hidranata, prošle godine ukraden je i jedan od tri bronzana elementa sa Skadarlijske česme, koja predstavlja jedinstven kulturno-istorijski spomenik. 

"Vlasnike otpada i stovarišta upozoravamo da ne otkupljuju predmete na kojima je označeno da pripadaju objektima javnih komunalnih preduzeća Beograda i da obaveste policiju, u slučaju da im se obrate osobe koja prodaju ukradene predmete", zaključuje se u saopštenju. Protekle nedelje pažnju javnosti privukle su krađe biste dečaka sa Čukur česme na Dorćolu, i bronzanih golubova na Kalemegdanu. Skulpture su pronađene na otpadima u naselju Krnjača i na Zrenjaninskom putu.