sreda 26. maj 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Dvadesetčetvoročasovni video-nadzor u šest škola

Dvadesetčetvoročasovni video-nadzor u šest škola

U policijskoj stanici Vračar predstavljen je nadzorni video-centar, iz koga će se sa 120 kamera nadgledati šest osnovnih škola u toj opštini.

Škole u kojima je obezbeđen 24-časovni video-nadzor su: "Kralj Petar II Karađorđević", "Vladislav Ribnikar", "Sveti Sava", "Jovan Miodragović", "Siniša Nikolijević" i "Svetozar Marković" i svaka je, u zavisnosti od konfiguracije, pokrivena sa 12 do 18 kamera.

Projekat, koji je realizovan sredstvima opštine Vračar uz podršku Gradske uprave, u narednom periodu treba da smanji broj neželjenih oblika ponašanja u tim školama, rekao je predsednik te opštine Branimir Kuzmanović.
- Praksa je pokazala da osobe koje prave probleme po školskim dvorištima, posle saznanja o prisustvu kamera počinju da izbegavaju takva mesta - objasnio je Kuzmanović.

On je podsetio da će mogućnost praćenja stanja u školskim dvorištima i oko njih imati, pored policije, i direktori tih škola.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić istakao je da, pored tog nadzornog centra, sličan sistem obezbeđenja škola postoji u opštinama Palilula, Rakovica i Novi Beograd.
- Gradska uprava će podržati nastavak ove akcije i u ostalim opštinama u prestonici, jer se sa ovim sistemom uspostavlja apsolutna kontrola i sigurnost naše dece - ukazao je Šapić.