nedelja 25. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > TENT nabavio tri vatrogasna vozila

TENT nabavio tri vatrogasna vozila

BEOGRAD - Termoelektrana "Nikola Tesla A" (TENT) u Obrenovcu nabavila je tri nova kombinovana vatrogasna vozila, vredna 45 miliona dinara, koja treba da doprinesu većoj bezbednosti od požara u toj termoelektrani, rečeno je Tanjugu u TENT-u.
"Time je sistem bezbednosti i zaštite od požara i eksplozija u termoenergentskim postrojenjima TENT-a podignut na još viši nivo", rekao je prilikom primopredaje tih vozila direktor TENT-a Petar Knežević.

On je istakao da ta termoelektrana, kao najveći proizvođač električne energije u regionu, ima obavezu da obuči zaposlene i da preventivno reaguje u slučaju požara i eksplozija.

Knežević je naveo da osim vatrogasnih vozila, zaštitu od požara u TENT čine i sistemi za dojavu, detekciju i brzo gašenje požara, kao i obeležavanje protivpožarnih punktova, gromobrani i izlazi za evakuaciju.

On je naglasio da je u poslednje dve godine u TENT-u u sistem zaštite od požara i eksplozija uloženo više od 290 miliona dinara.
"Uporedo sa obnovom i revitalizacijama postrojenja, a shodno finansijskim mogućnostima, radilo se i na unapređivanju sistema zaštite od požara i bezbednosti objekata, čiji proces još u potpunosti nije okončan," rekao je Knežević.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, koji je prisustvovao primopredaji vozila, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je poslovodstvo TENT-a uspelo da posle dugogodišnjih napora iznađe sredstva i uloži ih u zaštitu od požara.
"Ova nabavka najsavremenijih vozila je dobra poruka i ostalim firmama", rekao je Marić.