nedelja 25. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Prva trka uz toranj na Avali

Prva trka uz toranj na Avali

Marija Stambolić pobedila je u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Anđelko Rističević koji je pobedio i u Trci uz Beograđanku pa je ukupni pobednik manifestacije "Kule Beograda 2010"

Sportsko-humanitarna organizacija Belgrejd roud raners (Belgrade Road Runners), u saradnji sa Asocijacijom "Sport za sve" i Atletskim klubom "21. maj", uspešno je organizovala prvu trku uz Avalski toranj.
U trci je učestvovalo oko sto takmičara u tri konkurencije: muškoj, ženskoj i veterani.

Anđelko Rističević pobedio je u muškoj, a Marija Stambolić u ženskoj konkurenciji.

Rističević je pobedio i u Trci uz Beograđanku i ukupni je pobednik manifestacije "Kule Beograda 2010.".

Pokrovitelji manifestacije "Kule Beograda 2010" su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo za dijasporu, Sekretarijat za sport i omladinu i Atletski savez Beograda.

Reč je o tradicionalnoj manifestaciji "Kule Beograda", čiji je utemeljivač bio dugogodišnji urednik Studija B Đoko Vještica.

Po ugledu na najveće svetske metropole, poput Trke uz Empajr stejt bilding u Njujorku (Empire State building - New York) ova manifestacija se održava već 23 godine u Palati "Beograd" u centru srpske prestonice, a od 2007. godine trka ima međunarodni karakter.

Organizacija Belgrejd roud raners je u saradnji sa Asocijacijom Sport za sve Beograda i AK "21. maj" odlučila da uvede i atraktivnu trku uz Toranj na Avali.

Pored redovnih priznanja i robnih nagrada - ručnog sata "puma tajm" pobedniku u generalnom plasmanu biće omogućen put i učešće na najvećoj evropskoj trci uz stepenište koja će biti održana u Nemačkoj.

Zbog uskog stepeništa takmičari trče jedan po jedan, na vreme.

Avalski toranj je sa 204,5 metara najviša građevina na Balkanu. Novi toranj je metar viši od onog koji je tu stajao do bombardovanja.