nedelja 25. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Prihvatilištima za životinje sleduje 13 miliona dinara

Prihvatilištima za životinje sleduje 13 miliona dinara

Pravo prijave na konkurs za dodelu sredstava za finansiranje nabavke dela hrane i veterinarske nege za napuštene životinje smeštene u privatnim prihvatilištima imaju ona koja su na teritoriji grada

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove raspisao je konkurs za dodelu sredstava za finansiranje nabavke dela hrane i veterinarske nege za napuštene životinje smeštene u privatnim prihvatilištima, u okviru sprovođenja Strategije za rešavanje problema pasa lutalica u Beogradu za 2010. godinu.

Prema rečima Vladimira Terzina, pomoćnika gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove, ove godine je za pomoć privatnim azilima izdvojeno znatno više novca nego lane.
- Pomoć od 4,5 miliona dinara prošle godine sastojala se samo u hrani za životinje i u novembru je ona raspoređena azilima. Ove godine za tu namenu izdvojeno je 13 miliona dinara, a pored hrane biće obezbeđena i veterinarska usluga za pse kojima je neophodna. Pored toga, Veterinarska ustanova Beograd prvi put ove godine pružaće uslugu revakcinacije gradskih pasa i pasa u azilima, pa je privatnim azilima omogućena i ova vrsta usluge, dakle mogu da revakcinišu pse protiv besnila potpuno besplatno, rekao je Terzin.

Pravo prijava na ovaj konkurs imaju privatna prihvatilišta za napuštene životinje na teritoriji grada Beograda.
Privatna prihvatilišta koja budu izabrana za dodelu sredstava za finansiranje nabavke dela hrane i veterinarske nege za napuštene životinje smeštene u njima, po potpisivanju ugovora moraju u roku od tri meseca od dana dobijanja sredstava da sprovedu obeležavanje životinja koje nisu obeležene, te da komisiji dostave tačan broj mikročipova. Potrebno je da u toku ove godine obave sterilizaciju životinja u prihvatilištima, po godišnjem programu rada veterinarske ustanove "Veterina Beograd", kao i da redovno ažuriraju evidenciju o broju životinja u prihvatilištu.
Rok za dostavljanje prijava je 4. maj 2010. godine.
Prijave treba poslati na adresu: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Beograd, Golsvordijeva broj 35 (telefon: 3083-824), sa naznakom: "Konkurs za dodelu sredstava za finansiranje nabavke dela hrane i veterinarske nege za napuštene životinje smeštene u privatnim prihvatilištima". Nakon sprovedenog konkursa, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove će zaključiti ugovore sa izabranim privatnim prihvatilištima.