nedelja 25. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Otvoren Prodajni sajam mladih iz Evrope i Srbije

Otvoren Prodajni sajam mladih iz Evrope i Srbije

BEOGRAD - Više od 80 srednjoškolaca iz sedam evropskih zemalja predstavilo je inovativne proizvode i usluge svojih kompanija u okviru "Prodajnog sajma učeničkih kompanija".
U tržnom centru "Delta siti" mladi iz Makedonije, Litvanije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Turske i Srbije juče su, između ostalog, izložili proizvode ručne izrade od gline, voska, keramike, kože, kao i preparate za negu lepote i suvenire zemalja iz kojih dolaze.

U okviru sajma mladi se takmiče u kategorijama najbolji štand, najbolji marketinški pristup, najinovativniji proizvod kao i najbolji tim i kompanija, nakon čega će večeras u hotelu "Mažestik" biti proglašeni pobednici.

Prodajna manifestacija je deo trodnevnog "Sajma inovacija" koji je organizacija "Dostignuća mladih" organizovala uz podršku Britanskog saveta, kompanije "Microsoft" i Američke agencije za međunarodni razvoj.
"Cilj sajma jeste promovisanje predužetništva kod mladih i razvijanje preduzetničkih veština kako bi im se pomoglo da postanu konkurentniji na tržištu rada i lakše nađu posao", rekao je Miloš Nešović iz Britanskog saveta.

Nešović je istakao da je u prethodna dva dana u okviru sajma održano međunarodno takmičenje mladih "Veštine u praksi" na kom su timovi učenika iz Jugoistočne Evrope rešavali praktične probleme iz oblasti preduzetništva, koje su im zadali predstavnici "Microsofta".
"Sajam inovacija je već tradicija u Evropi u kojoj svake godine učestvuje 38 zemalja", rekao je Darko Radičanin iz "Dostignuća mladih", istakavši da deo te evropske mreže predstavlja i Beograd koji je "ove godine dobio priliku da bude domaćin čitave manifestacije."

Radičanin je najavio da će u maju biti održan tradicionalni "Sajam učeničkih kompanija Srbije" na kom će biti izabran pobednik koji će u julu na Sardiniji predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju.