petak 24. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Besplatne parking karte za novopečene roditelje

Besplatne parking karte za novopečene roditelje

BEOGRAD - Svim Beograđanima koji su od 1. juna postali roditelji, JKP "Parking servis" poklanja po 30 besplatnih "bebi parking karta", ali samo pod uslovom da su novopečene mame i tate vlasnici automobila, rekao je direktor tog preduzeća Boban Kovačević.

- Besplatne "bebi parking karte" za 30 sati besplatnog parkiranja u svim parking zonama u Beogradu, ali ne i u garažama, mogu da dobiju svi roditelji koji dokažu da imaju novorođenče i auto na svoje ime - rekao je Kovačević i istakao da "bebi parking karte" važe godinu dana od dana preuzimanja, a biće obeležene serijskim brojem za registarsku oznaku vozila i evidentirane u sistemu kontole parkiranja, pa će bilo kakva zloupotreba tih karata biti nemoguća.

Prema njegovim rečima, "Parking servis" je pokrenuo ovu akciju kako bi pomogao porodicama sa bebama i olakšao im parkiranje prilikom redovnih poseta pedijatrima i lekarima u prvoj godini života bebe.

- Na taj način naše preduzeće se pridružuje akcijama koje grad Beograd sprovodi zarad povećanja nataliteta. Beograđani će obaveštenje o akciji besplatnih bebi karata dobijati u sklopu paketa "Beogradskog bebi kluba", koji inače dobijaju sve mame i novorođenčad u glavnom gradu. Bilo bi lakše da se karte dele zajedno sa paketima, ali to bi prouzrokovalo zloupotrebe - istakao je Kovačević.

Roditelji mogu da preuzmu "bebi karte" u prostorijama "Parking servisa" u ulici Starine Novaka 22, radnim danom od 7 do 21 sat i vikendom od sedam do 14 sati, a da bi dobili karte moraju da ponesu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i izvod iz matične knjige rođenih za bebu.