petak 23. mart 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Za vikend podela kanti meštanima Zvezdarske padine

Za vikend podela kanti meštanima Zvezdarske padine

Plastične kante za smeće tokom vikenda biće podeljene stanovnicima Zvezdarske padine

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” nastavlja sa akcijom besplatne podele kanti za odlaganje smeća građanima koji žive u naseljima sa individualno-porodičnom izgradnjom. 

Tokom vikenda, 24. i 25. marta, plastične kante zapremine 240 litara biće podeljene stanarima takozvane Zvezdarske padine, na opštini Zvezdara. 

Narednog vikenda podela se nastavlja na Voždovačkoj padini. Žitelji naselja Univerzal i Soko salaš, na opštini Zemun, dobiće besplatne kante 21. i 22. aprila, a nedelju dana kasnije, ekipe „Gradske čistoće” snabdeće kantama vlasnike kuća u naselju Pretok, na opštini Palilula. 

Planirano je da ukupno bude podeljeno 5.500 plastičnih kanti. Smeće iz njih se odnosi jednom nedeljno uz pomoć specijalnih vozila sa češljevima. 

Namenjene su isključivo odlaganju kućnog smeća, zbog čega JKP „Gradska čistoća” apeluje na njihove nove vlasnike da ih ne koriste za odlaganje šuta, zemlje i drugog neorganskog otpada. 

Kante se dele na teritorijama gde je zastupljeno individualno stanovanje. Cilj akcije je da se poboljša organizacija odnošenja smeća u prigradskim naseljima, kao i da se iskorene loše navike, kao što je odlaganje smeća pored kontejnera i stvaranje „divljih” deponija.