subota 22. januar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Romska deca obišla komunalnu policiju

Romska deca obišla komunalnu policiju

BEOGRAD - Romska deca, koja su nekad živela ispod mosta "Gazela", posetila su sedište komunalne policije grada Beograda u Makenzijevoj ulici, a njihov domaćin bila je Gorjana Obrenović, načelnica ove službe.

Mališani, koji stanuju u novoformiranim naseljima u Surčinu i Barajevu, uručili su policajcima čestitke koje su za njih izradili, na temu čistoće u Beogradu, a zatim su obišli operativni centar u koji svakodnevno stižu prijave građana u vezi s komunalnim prekršajima.

- Ovo nije prvi put da se družimo sa našim malim gostima i drago mi je što mogu da vide kako radi državna služba i nadam se da će neko od njih po završetku škole možda postati komunalni policajac.
Razgovarali smo sa njima o našem poslu i kako da vode brigu o svojim kućnim ljubimcima i naravno da nas uvek obaveste ukoliko imaju nekih problema- izjavila je Gorjana Obrenović, načelnica komunalne policije, i dodala da će 31. januara uzvratiti posetu, kada će romska deca organizovati veliku priredbu.

Tokom posete, deca su pričala sa "kolegama" i preko motorole, a policajci su ih službenim kolima vratili njihovim kućama u Surčinu i Barajevu.

- Policajci su baš super. Dali su nam poklone, pokazali kako radi motorola, objasnili šta je njihov posao i kako treba da vodimo računa o svojoj okolini - rekao je Branislav Stanojević iz romskog naselja u Barajevu.