subota 22. januar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Očišćene sve beogradske ulice

Očišćene sve beogradske ulice

BEOGRAD - Zbog snega sve dežurne ekipe Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put" su na terenu, posipaju so i čiste saobraćajnice. Tako će biti tokom celog dana, a pošto se za vikend prognozira pad temperature, posebno će se voditi računa o mogućoj poledici.

Prema rečima Časlava Jovanovića, glavnog inženjera Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put", oko sedam sati ujutro sneg je počeo da jače da pada, ali su sve ulice i prvog i drugog prioriteta očišćene.

- Na ulicama u gradu trenutno je 56 kamiona i 26 multikara, a za čišćenje snega i posipanje soli i rizle na regionalnim putevima angažovano je 22 vozila - kazao je za Beoinfo Jovanović.

Pune smene dežuraće na ulicama i po potrebi čistiti saobraćajnice. Prema najavama meteorologa, veće padavine mogu se očekivati tokom čitavog dana, a naročito u subotu.

Milan Marić, koordinator operative u JKP "Gradska čistoća", kaže da 470 radnika ovog gradskog preduzeća posipa so.

Radnici "Čistoće" zaduženi su za čišćenje autobuskih stajališta, trotoara širih od pet metara, podzemnih prolaza, stepeništa, pasarela i pešačkih prelaza.

Iz JKP "Zelenilo - Beograd" saopštavaju da je na terenu od 6 sati ujutru angažovano 137 radnika i 11 traktora različitih tipova. Za dane vikenda, u slučaju većih padavina iz "Zelenila" najavljuju angažovanje 350 radnika sa potrebnom mehanizacijom.