utorak 20. decembar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Đilas: Ne zatvara se škola "Kralj Petar Prvi"

Đilas: Ne zatvara se škola "Kralj Petar Prvi"

Gradonačelnik Beograda istakao da su netačni, neosnovani i zlonamerni navodi pojedinih medija i sumnje građana da će objekti Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" promeniti namenu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da su netačni, neosnovani i zlonamerni navodi pojedinih medija i sumnje građana da će objekti Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" promeniti namenu ili, pak, da će se na mestu jednog od njih graditi hotel i tržni centar.

- Osnovna škola "Kralj Petar Prvi" osnovana je daleke 1718. godine i najstarija je škola u Srbiji. Nalazi se pod zaštitom države, a kao članica UNESKO poseduje katalošku vrednost i vodi se kao kulturno-istorijska baština. Grad Beograd u prošloj godini uložio je 66,2 miliona dinara u sanaciju objekta u Kralja Petra Prvog 7 i izdvojenog odeljenja u Maršala Birjuzova 43, a škola je uvršćena i u Odluku o mreži osnovnih škola u Beogradu, koju je na prošloj sednici usvojila Skupština grada Beograda. Iz svega navedenog je više nego jasno da ne postoji nikakva mogućnost da se ni u bližoj, ni u daljoj budućnosti škola zatvara i ruši, te da se na tom mestu gradi bilo kakav drugi objekat. Ne znam ko je, niti sa kakvom namerom dezinformisao građane i organizovao potpisivanje peticije protiv zatvaranja i rušenja škole, ali je takva akcija apsolutno bespredmetna - istakao je Đilas.