petak 20. jul 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Dačić DS-u: Ono što ste sami zakuvali sami i kusajte

Surčin

Dačić DS-u: Ono što ste sami zakuvali sami i kusajte

Ako mene pitate njih 90 odsto treba da bude uhapšeno, jer se radi o zloupotrebama, nasilju i korupciji i zato nemoj mnogo da zovu policiju, kazao Ivica Dačić povodom dešavanja oko formiranja lokalne vlasti u Surčinu

BEOGRAD - Mandatar Ivica Dačić poručio je danas, povodom dešavanja oko formiranja lokalne vlasti u Surčinu, da policija ne treba da se meša u politiku.

"Ako mene pitate njih 90 odsto treba da bude uhapšeno, jer se radi o zloupotrebama, nasilju i korupciji i zato nemoj mnogo da zovu policiju", kazao je Dačić.

On smatra da je do zloupotreba došlo zato što su mandati odbornika i poslanika slobodni i pripadaju odbornicima, a ne strankama, pa se dogodilo da je DS u Surčinu "oteo odbornika SNS, a u Barajevu SPS, a da potom ti isti traže zaštitu policije".

"U Barajevu je DS otela poslanika naše koalicije. Zar treba da šaljem i tamo policiju", upitao je Dačić i dodao: "Ono što ste sami zakuvali sami i kusajte".

To je, prema njegovim rečima, loš primer za sve u Srbiji, a naročito da se takve stvari politizuju pisanjem pisama MUP-u i policiji.

"Mislim da naš politički sistem mora da uradi puno na vraćanju dostojanstva različitim institucijama. Lokalne samouprave su takođe institucije uprave. Mi smo sve to maltene pretvorili u berzu", kazao je on i ponovio da je loše što postoji slobodan mandat za odbornike jer je time otvorena mogućnost zloupotrebe.