utorak 19. oktobar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Počinju dani iranske kulture u Obrenovcu

Počinju dani iranske kulture u Obrenovcu

iran, kulturni centar, bibilioteka, obrenovac

OBRENOVAC - Biblioteka „Vlada Aksentijević", u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom i Društvom srpsko-iranskog prijateljstva, organizovala je u Obrenovcu Dane iranske kulture pod nazivom „Iran - civilizacija koja traje".
Manifestacija je počela sinoću 19 časova svečanim otvaranjem, a prisutnima se obratio ambasador Irana Abolgasem Delfi.
Program se nastavio multimedijalnom prezentacijom kulturno-istorijskih znamenitosti Irana pod nazivom „Iran juče, danas, sutra", predstavljanjem Iranskog kulturnog centra i Društva srpsko-iranskog prijateljstva, kao i iranskom folklornom muzikom u izvođenju ansambla „Rastak".
Za danas planirano je veče iranske kinematografije. Gost biblioteke biće Dinko Tucaković iz Jugoslovenske kinoteke, a biće prikazan i iranski igrani film „Sunce svima jednako sija" reditelja Abasa Rafeija.
Narednog dana planirana je još jedna filmska projekcija, a reč je o dokumentarnom filmu „Sedam lica persijske civilizacije", uz uvodnu reč akademika Radmila Petrovića. Četvrtak je rezervisan za veče persijske književnosti, o kojoj će govoriti prof. dr Rade Božović. U pratećem programu Obrenovčani će moći da vide izložbu umetnina i knjiga.