ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Prijava svih oštećenja u beogradskim parkovima

NA INICIJATIVU DRAGANA ĐILASA "ZELENILO BEOGRAD" U VELIKOJ AKCIJI

Prijava svih oštećenja u beogradskim parkovima

BEOGRAD - Javno preduzeće "Zelenilo Beograd" pozvalo je danas građane da prijave sva oštećenja u parkovima kako bi bili otklonjeni tokom radova na prolećnom uređenju zelenih površina. Na inicijativu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, "Zelenilo" je pokrenulo veliku akciju popravke parkovskog mobilijara i rekvizita u dečjim igralištima.

Na blizu 3.000 hektara zelenih površina u Beogradu, nalazi se veliki broj klupa, klackalica, ljuljaški, vrteški i ostalih rekvizita za igru dece, a tokom godine mnoge se i oštete, pa "Zelenilo" namerava da intenzivnim aktivnostima popravi sav postojeći mobilijar, navedeno je u saopštenju.

Kako bi taj posao obavili u što kraćem vremenskom periodu, pozvali su sugrađane da učestvuju u pripremnim aktivnostima, tako što će informisati službe "Zelenila" o stanju mobilijara u svojoj neposrednoj okolini.  Na ovaj način "Zelenilo Beograd" bi znatno ubrzalo proces prikupljanja podataka o mestu i vrsti popravki, kako bi tokom proleća te popravke obavili. Podatke o mestu i popravci parkovskog mobilijara i dečjih rekvizita za igru, građani mogu javiti na telefon: 2630-506, svakog radnog dana od 9 do 15 časova, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari

Park na zemunskom keju je oštećen od nesavesnih vozača, jer nije ogradjen kao mnogi drugi.
Nedavno se pojavila i tabla sa reklamom, koja je postavljena na zelenu površinu parka :
http://img714.imageshack.us/img714/4629/tab1b.jpg
Zelenilo pod hitno mora da ogradi park na keju i spreči njegovo uništavanje, jer je podignut pre više od sto godina i sada preživljava najteže dane radi nebrige onih koji 'brinu' o njemu.