subota 18. maj 2013.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Kolektivno venčanje: "Da" rekla 222 para

Kolektivno venčanje: "Da" rekla 222 para

BEOGRAD - Rekordna 222 para venčala su se danas na manifestaciji kolektivnog venčanja "Svadba za maštanje".

Posredi je tradicionalna manifestacija, koja se u glavnom gradu Srbije pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda održava 15. godinu zaredom.

"Parovi su iz svih krajeva naše zemlje, ali ih ima i iz Amerike, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika. Venčanje će biti još glamuroznije nego prethodnih godina, jer je jubilarno", izjavio je predsednik Organizacionog odbora Milan Krkobabić.

Manifestacija je počela velikim balom ispred Hotela "Moskva”, gde je učestvovalo hiljadu parova, posle čega su mladenci krenuti put Starog dvora, gde je obavljeno venčanje."To će biti još jedna fenomenalna slika koju šaljemo iz našeg glavnog grada u svet. Beograd će tog dana biti još belji, jer generalno ništa nije lepše i veselije od tradicionalne srpske svadbe", kazao je Krkobabić.

Novinar Tivi Melčev, glavni organizator i inicijator čitave ideje, podsetio je da će svi mladenci koji dobiju bebe dobiti na poklon i kolica za njih. Organizaciju će pomoći sekretarijati za privredu i za socijalnu zaštitu, kao i Turistička organizacija Beograda, čiji je direktor Dejan Veselinov precizirao da je ova manifestacija deo turističke ponude grada.

Venčanje je besplatno, neveste dobijaju venčanice, a mladoženje besplatno šišanje. Obezbeđeni su i vredni pokloni, kao i mogućnost korišćenja 50 odsto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičarske i fotografske usluge. Smeštaj mladenaca iz unutrašnjosti obezbeđen je za dan ranije u pet hotela.