utorak 18. maj 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Lažni bombaš ispraznio Skupštinu grada

ZDANJE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA JUČE EVAKUISANO ZBOG DOJAVE O BOMBI

Lažni bombaš ispraznio Skupštinu grada

Zbog lažne dojave o bombi juče je evakuisana zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6! Obezbeđenje je juče oko podbeva obavestilo predsednika parlamenta Aleksandra Antića, koji je potom obavestio odbornike o tome.
Aleksandar Antić, predsednik Skupštine, pozvao je sve one koji se bave ovakvim neslanim šalama da svoju duhovitost eksponiraju na drugom mestu.

- Kao što se i pretpostavljalo dojava je bila lažna, ali iz bezbednosnih razloga specijalizovane KD ekipe sa psima su prekontrolisale kompletnu zgradu koja je evakuisana. Za mene je ovo bezuman čin i ne mogu da shvatim zbog čega je gradska Skupština na meti jer donosi odluke jedino u interesu Beograđana- naglasio je Antić, napominjući da su i prošle godine imali sličnu situaciju .

Odbornici Skupštine grada usvojili su informaciju prenosa osnivačkih prava u PK "Beograd" na grad, zbog zemljišta koje je neophodno za infrastrukturne projekte, ali je izostala podrška LDP. Odluka je ipak usvojena jer u tom delu zasedanja nije bilo opozicije.
Skupština je usvojila odluku kojom je utvrđeno da se naknada za legalizaciju objekata sa sadašnjim 60 može izmiriti na 240 mesečnih rata.

U Skupštini grada formirana je nova odbornička grupa "Odlučno za Beograd" koji čini šest bivših odbornika Srpske radikalne stranke (SRS). Šef odborničke grupe je Raša Vučinić, a zamenik Milan Andrić. U grupi su i Ivana Ivanković, Bojana Vidović, Novica Pavlović i Dušan Radaković.
U gradskom parlamentu ima sedam odborničkih grupa i jedan nezavisni odbornik Saša Nebrigić, takođe bivši član SRS.