ponedeljak 17. decembar 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Trka Deda Mrazeva 30. decembra

Trka Deda Mrazeva 30. decembra

BEOGRAD - Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu i u organizaciji Sportskog saveza Rakovice, u nedelju, 30. decembra, u 13 časova biće održana tradicionalna, peta po redu, "Beogradska trka Deda Mrazeva". Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja. 

Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 2.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica, biće Ulica kralja Milana. Svi učesnici okupiće se na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon će dobiti kostim Deda Mraza, koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice. Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počeće u 11 casova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. 

Kao i prethodnih, i ove godine trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom "Deda Mrazevi daruju život", u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta biće postavljeno na platou ispred hotela "Balkan". 

Prilikom preuzimanja kostima, Deda Mrazevi i Baba Mrazice moći će da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć Prihvatilištu za odrasle i stara lica. Najuspešniji takmičari dobiće pehare i robne nagrade.

Trka se realizuje uz pomoć 40 volontera, koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza.