sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Novobeogradski dalekovod uskoro ispod zemlje

Novobeogradski dalekovod uskoro ispod zemlje

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković i predstavnik firme „Elektroistok inženjering" Dejan Paunović potpisali su ugovor o izradi idejnog projekta za izmeštanje dalekovoda ispod zemlje u novobeogradskim blokovima 70 i 70a.

Planirano je da se ukloni sedam stubova na potezu od trafo-stanice „Beograd 5" do toplane „Novi Beograd" a tek posle izrade idejnog projekta biće poznata vrednost čitave investicije.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, podsetio je da su ovakvi dalekovodi postali prošlost na Karaburmi, u ulici Husinskih rudara, te da je zahvaljujući društvenoj odgovornosti „Elektromreže Srbije" opština Palilula dobila nove parcele gde se mogu graditi stambeni i industrijski objekti.

- Grad je voljan da učestvuje u finansiranju sličnog posla u Novom Beogradu, pre svega zbog žitelja ove opštine, ali i zbog toga što će se parcele preko kojih sada prolaze dalekovodi licitirati i prodavati. Dok budu trajali radovi, biće obezbeđeno nesmetano snabdavanje strujom - rekao je Čučković.

Prema rečima Nenada Milenkovića, Novi Beograd nije bio ovoliko izgrađen kada su vodovi postavljeni, ali je činjenica da poslednje dve decenije oni ometaju razvoj opštine.

- Izmeštanjem dalekovoda ispod zemlje otvoriće se mogućnost daljeg uređenja ovog prostora, a veoma je važno što grad Beograd stoji iza ove inicijative - dodao je Milenković.