petak 17. septembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Za lakše zapošljavanje mladih 10.000 dolara

Za lakše zapošljavanje mladih 10.000 dolara

BEOGRAD - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) saopštila je da je sa opštinom Palilula obezbedila 10.000 dolara za realizaciju dva projekta čiji je cilj stvaranje uslova za lakše zapošljavanje mladih u toj opštini.

Direktor Programa USAID PPES Majkl Pilsberi i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić potpisaće ugovore o dodeli sredstava s predstavnicima dve organizacije na ceremoniji koja će biti organizovana danas, u zgradi opštine. Ugovori o donaciji biće potpisani s palilulskom Poljoprivrednom školom i nevladinom organizacijom "Omladina Palilula", jer su njihovi projekti proglašeni najboljima na nedavno okončanom konkursu za projekte iz oblasti omladinskog preduzetništva.

Konkurs je raspisan da bi se realizovao opštinski Akcioni plan za razvoj omladinskog preduzetništva, ključni strateški dokument, usvojen da bi se razvijalo preduzetništvo mladih na Paliluli.

Poljoprivredna škola će otvoriti svoj Centar za karijerno vođenje, dok će "Omladina Palilula" održati niz obuka za mlade preduzetnike, a njihovi projekti su osmišljeni da unaprede poslovne veštine mladih i poboljšaju konkurentnosti njihovih preduzeća.